Известие

Collapse
No announcement yet.

трака при загрял двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• трака при загрял двигател

Здравейте колеги.Проблема ми е следният-когато е студена колата си работи добре -равномерно и без шумове ,когато загрее -на малки обороти трака на метал,при виски -шумът изчезва.Днес смених и демпферната шайба на коляновият вал,промяна няма.Сменени до сега всички ремъци и обтегача на пистовият ремък -този с пружинката,всички ролки са погледнати за луфтове и са проверени.До дни ще сменя и лагера на оста на климатика,че и без това има лек луфт -но ме съмнява да е от него.По това което прочетох остава или картер или(по вероятно) верига на масленната помпа или......?

156 2,4-136

Сам си си отговорил преди последното или.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Точно по тракането на веригата се различават 136-ците от 140/150 коньовите
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Гледам доста хора го имат този проблем-да дразнещо е но не е болка за умиране,масло с по голям вискозитет и...докато изкара,а ако не изкара-по ме блазни да сложа 140,150 коньов мотор ,отколкото помпа за 650 лева,а и при тези цени на втората-159 -ка има вече и на 10К,след година -ще са на не повече от 7....Лека и приятна вечер на всички.

Comment

Махате балансиращия вал и моторът почва да работи по-тихо от 1,9 И това не струва 650 лв.
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

+1 И никакви вериги и маслени помпи.
            ...
            155 1,6 TS 16V `96
            166 2,4 JTD `99
            147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Working...
            X